Forensisch onderzoek voor moord op Reggesteyn - Radio 350
Nu op Radio 350
10:00 - 12:00 uur
350 RegioRuil
Playing
Straks
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Forensisch onderzoek voor moord op Reggesteyn

Geplaatst op: 13-02-2008 |

Scholengemeenschap Reggesteyn op de Noetselerbergweg laat binnenkort forensisch onderzoek uitvoeren. In het gebouw is een moord gepleegd en via sporenonderzoek probeert men de dader(s) te achterhalen. Momenteel worden negen docenten van Reggesteyn verdacht van de moord op een vrouw.

Het bovenstaande is een scenario dat klinkt als een televisieserie en dat klopt ook. Mede geïnspireerd op de bekende serie CSI (Crime Scene Investigation) organiseert de scholengemeenschap voor havo- en atheneumleerlingen speciaal voor meerbegaafde leerlingen van de Nijverdalse basisscholen een ‘CSI-project’. De leerlingen leren een forensisch onderzoek te doen onder begeleiding van een politieman en forensisch expert, Klaas Berends. Het project komt tot stand in nauwe samenwerking met de intern begeleiders van een aantal deelnemende basisscholen.

Het scenario is geschreven door Adri Kodde, Arja Bonsink en alle verdachten. Henk Voortman van Lotus (Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers) heeft het schminken voor zijn rekening genomen.

Leerlingen voeren hun forensisch onderzoek nog uit op 18 februari (14.30-15.30 uur). Op maandag 10 maart sluit de school het project af, vanzelfsprekend hoort daar een spannende ontknoping bij.

Ga terug...