Reggesteyn-ers doen mee aan radioprogramma - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Reggesteyn-ers doen mee aan radioprogramma

Geplaatst op: 19-02-2008 |

De regiozender van de gemeente Wierden start een jongerenprogramma gaan starten voor en door jongeren. Tijdens de uitzendingen komen onderwerpen aan bod die aansluiten bij de belevingswereld van jongeren (in de leeftijd van veertien tot en met achttien jaar). Die onderwerpen zijn heel divers en variëren van school en sport tot familie, vrienden en liefde. Het programma wordt gemaakt door leerlingen van vier scholen, onder wie vier leerlingen van de vestiging Noetselerbergweg van Reggesteyn. Het betreft een nieuw programma waarbij de jongeren veel mogelijkheden hebben het programma vorm te geven. Het programma wordt op woensdagmiddag opgenomen van 15.00 tot 16.00 uur. De eerste uitzending is op 12 maart.

Het gaat om twee leerlingen van leerjaar 2 of 3 en om twee leerlingen van de klassen 4 en 5. Op 4 maart selecteert de school tijdens een bijeenkomst de aanstaande programmamakers. Zij gaan één maal per vier weken naar de radiostudio in Wierden. Reggesteyn stelt leerlingen die willen meedoen in principe in de gelegenheid op het geplande tijdstip in de studio te zitten, bijvoorbeeld als invulling van de maatschappelijke stage. Tenzij er geplande schoolexamens zijn, die krijgen vanzelfsprekend voorrang. Tussen de uitzendingen door voeren de leerlingen researchopdrachten uit voor de volgende uitzending. Waar nodig begeleidt en ondersteunt Reggesteyn de leerlingen.

Niet elke leerling komt elke week aan de beurt. Regio FM werkt met een doordraaisysteem, waarbij vier leerlingen – van elke school één – in de uitzending aan het woord komen. Iedereen is eens in de vier weken in de uitzending te horen. Daarnaast krijgen de deelnemers opdrachten mee.

Ga terug...