Informatiemiddag over leeshulpmiddelen - Radio 350

Informatiemiddag over leeshulpmiddelen

Geplaatst op: 04-03-2008 |

Op maandagmiddag 10 maart geeft Gerda Swellengrebel van Bartiméus voorlichting over verschillende leeshulpmiddelen in de bibliotheek in Holten. Zij is uitgenodigd door de Stichting Welzijn Ouderen Holten en de Openbare Bibliotheek.

Op 12 maart gaat de jaarlijkse Boekenweek van start. Dit keer is het thema ‘Van oude menschen … De derde leeftijd en de letteren’. Naar aanleiding van dit thema realiseerden de bibliotheek en de Stichting Welzijn Ouderen zich dat voor veel ouderen het lezen niet meer vanzelf sprekend is.

Voor veel mensen, vooral ouderen, wordt lezen moeilijk als ze steeds slechter gaan zien. De problemen met het gezichtsvermogen zijn voor iedereen anders. Daarom is niet voor iedereen het zelfde hulpmiddel geschikt.

De stichting Bartimeus is een landelijke organisatie die alles weet van leeshulpmiddelen. Een consulent van Bartimeus, Gerda Swellengrebel, komt op maandag 10 maart in de bibliotheek in Holten vertellen over de vele hulpmiddelen die er zijn: van goed licht en groot-letter-boeken, via loepen en computerhulpmiddelen tot gesproken boeken op daisy-rom en cd-speler. Zij zal ook ingaan op de mogelijkheden die er zijn voor vergoeding via de zorgverzekeraar.

Vanaf 14.00 uur vertelt Gerda Swellengrebel over de verschillende mogelijkheden om van een goed boek te kunnen blijven genieten ondanks een visuele beperking. Toegang is gratis en alle belangstellenden worden van harte uitgenodigd.


Ga terug...