Stamboomspreekuur in bibliotheek Rijssen - Radio 350

Stamboomspreekuur in bibliotheek Rijssen

Geplaatst op: 06-03-2008 |

Op donderdag 13 maart houdt de Heemkundevereniging weer haar maandelijkse spreekuur waar u vragen kunt stellen over stamboomonderzoek. De genealogen zitten voor u klaar in het Historisch Informatie Punt in de bibliotheek in Rijssen.

Veel mensen zijn tegenwoordig op zoek naar hun voorouders. Zij willen bijvoorbeeld weten waar hun familie vandaan komt, hoe de familie aan haar naam komt en of hun familie een wapen heeft. Vaak is het moeilijk het eerste begin te vinden.
De Heemkundevereniging wil amateur-genealogen graag behulpzaam zijn en heeft daarom aangeboden iedere tweede donderdag van de maand een spreekuur te houden in het Historisch Informatie Punt in de Rijssense bibliotheek. Men helpt u op weg en trekt u weer vlot als u vastgelopen bent.

Op Internet is veel informatie te vinden, maar beslist niet alles. In de bibliotheek kunt u kopie├źn van doop-, trouw-, en begraafboeken uit de periode tussen 1640 en 1811 inzien. Deze materialen bieden een schat aan informatie die betrekking heeft op families uit de omgeving van Rijssen en Holten.

Het spreekuur op donderdag
13 maart is van 18.30-20.00 uur.


Ga terug...