Film Hersenschimmen tijdens boekenweek - Radio 350

Film Hersenschimmen tijdens boekenweek

Geplaatst op: 07-03-2008 |

Op 20 maart wordt in de Boschkamp in Holten de verfilming van het boek Hersenschimmen van Bernlef vertoond. Dit gebeurd in het kader van de boekenweek, die als thema ‘de derde leeftijd’ heeft.

In de literatuur komt ouderdom als thema geregeld voor. De schrijver Bernlef is vooral bekend geworden met zijn boek Hersenschimmen uit 1984. Hier beschrijft hij hoe het geheugen van hoofdpersoon Maarten Klein begint te haperen. Het is een onomkeerbaar proces dat hem in een isolement en ten slotte in een inrichting laat belanden. De lezer van het boek kruipt in de huid van de hoofdpersoon wat het boek indrukwekkend en beklemmend maakt.

‘Hersenschimmen’ is in 1988 verfilmd door Heddy Honingman met Joop Admiraal in de hoofdrol. Bernlef heeft dit jaar het boekenweekgeschenk met als titel ‘De pianoman’ geschreven.

De voorstelling van de film Hersenschimmen is georganiseerd door Filmhuis Holten en door de Openbare Bibliotheek Rijssen-Holten. De film wordt vertoond in de ontmoetingsruimte van het dorpshuis in Holten om 20.15 uur. Toegang bedraagt € 3,50.


Ga terug...