Woninginbraak te voorkomen door goed afsluiten - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Woninginbraak te voorkomen door goed afsluiten

Geplaatst op: 18-03-2008 |

De politie Twente adviseert burgers om hun woning bij afwezigheid en tijdens de nachtelijke uren goed af te sluiten. Hiermee kan in veel gevallen inbraak en andere onraad voorkomen worden.

In Twente, met name in de wijken gelegen in het zuidelijke deel van Enschede, zijn sinds begin 2008 een stijgend aantal inbraken gemeld, waarbij dieven zich eenvoudig toegang tot woningen, auto’s en dergelijke hebben verschaft. Hoewel er geen significante stijging van het aantal inbraken zichtbaar is, is het opvallend, dat in veel van de gemelde gevallen inbrekers weten binnen te komen, doordat ramen en deuren niet of onvoldoende worden afgesloten.

De politie Twente adviseert burgers om woningen bij afwezigheid en tijdens de nachtelijke uren goed af te sluiten, om ongewenst bezoek te voorkomen. Doe uw deuren op slot en sluit uw ramen, wanneer u zelf niet in de gelegenheid bent om toezicht te houden op uw bezittingen.
Voor auto-eigenaren geldt een gelijkluidend advies. Autobezitters worden geadviseerd hun voertuigen goed af te sluiten indien er geen gebruik van wordt gemaakt. In beide gevallen geldt, dat het raadzaam is om geen kostbare goederen op van buitenaf zichtbare plaatsen achter te laten.


Ga terug...