Politie Twente geeft waarschuwing af - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Vandaag Lokaal
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Politie Twente geeft waarschuwing af

Geplaatst op: 09-05-2008 |

Politie Twente waarschuwt alert te zijn op onbekenden, die ongevraagd hun diensten aanbieden aan de deur.

Sinds april is bij meerdere inwoners van Twente aangebeld door nette uitziende mannen met het verhaal dat zij daken en gevels reinigen. Als één van de mannen met zijn vlotte babbel mensen weet over te halen iets te laten reinigen blijkt in veel gevallen dat er buitensporig veel voor de werkzaamheden betaald moet worden.

De politie Twente adviseert mensen niet op diensten aan de deur in te gaan. Ook wil de politie graag in contact komen met mensen die slachtoffer zijn geworden van dit soort praktijken. Zij worden verzocht te bellen met 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000.

Preventietips
Wees alert op onbekenden, die ongevraagd hun diensten aanbieden en bij u voor de deur staan.

Bekijk legitimatiebewijzen nauwkeurig. Vaak worden deze legitimatiebewijzen snel getoond en niet afgestaan aan de bewoner voor controle.

Een vergunning voor het aanbieden van diensten is verplicht, vraag hier naar.

Maak voor de reparatie een vaste prijsafspraak op een officiële bedrijfsnota

Daarnaast doen wij een beroep op kinderen en andere familieleden om bij hun ouders deze verwerpelijke praktijken onder de aandacht te brengen en eens te vragen/controleren hoe zij omgaan met bezoek van onbekende mensen.


Ga terug...