Wereldtijdpad krijgt markant gezicht - Radio 350

Wereldtijdpad krijgt markant gezicht

Geplaatst op: 15-05-2008 |

Wereldtijdpad krijgt markant gezicht

De voorbereiding van de inrichting van het Wereldtijdpad – ’s werelds grootste tijdlijn - is in volle gang. Op het grondgebied van de gemeente Rijssen-Holten is nu 9 van de 50 kilometer wandelroute uitgezet.

Er is een prototype van de jaarpaal gemaakt met bijbehorend jaartalschildje en draaibare informatiekubus. Voor de levering van de meer dan 2000 jaarpalen is zojuist een openbare aanbestedingsprocedure in gang gezet. Eind juni is bekend welk gespecialiseerd bedrijf de palen gaat plaatsen. Het is de bedoeling dat al in oktober van dit jaar een deel van het Wereldtijdpad officieel in gebruik wordt genomen.

Verder is er een logo ontworpen door Martijn van den Hengel, grafisch ontwerper uit Rijssen. Daarmee heeft het Wereldtijdpad een fris en markant ‘gezicht’ gekregen. Ook andere bewoners van Rijssen-Holten zullen in de komende maanden hun steentje bijdragen aan de realisatie van het Wereldtijdpad.

Zo zijn Oudheidskamer Hoolt’n en het Rijssens Museum gevraagd memorabele feiten aan te dragen uit de geschiedenis van beide plaatsen. De scholengemeenschappen van Rijssen-Holten zijn benaderd om na te gaan of en zo ja hoe het Wereldtijdpad in het onderwijs een rol kan spelen.

En samen met de VVV wordt bekeken hoe de plaatselijke ondernemers kunnen profiteren van de nieuwe attractie.

Ga terug...