Wereldtijdpad vraagt Marco Polo zich te melden - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Wereldtijdpad vraagt Marco Polo zich te melden

Geplaatst op: 16-05-2008 |

Hoewel er nog geen jaarpaal in de grond staat, is de Stichting Wereldtijd nu al op zoek naar vrijwilligers.

Want als straks het wandelpad is ingericht, is er nog veel werk aan de winkel. Zou het bijvoorbeeld niet leuk zijn dat tijdpadwandelaars Napoleon tegen het lijf kunnen lopen en met hem een praatje kunnen maken over zijn tocht naar Rusland of zijn laatste jaren op Sint Helena. Of dat onverwacht Marco Polo voor ze staat met prachtige verhalen over zijn verblijf in het verre China. Of Florence Nightingale… Met andere woorden: het Wereldtijdpad wil graag in contact komen met personen die boeiend kunnen vertellen en het leuk vinden zich in het leven in een historisch persoon.

Verder zal elk jaar in de week waarin de langste dag valt op feestelijke wijze een nieuwe jaarpaal worden bijgeplaatst. Daar zal telkens een wedstrijd aan vooraf gaan: ‘Welke gebeurtenissen in het voorbije jaar willen we voor een breed publiek in herinnering houden en op een jaarpaal vereeuwigen?’ De voorbereiding van zo’n jaarlijkse happening vraagt om creativiteit en organisatietalent.

Het Wereldtijdpad kan mensen gebruiken die van de plaatsing van zo’n nieuwe jaarpaal iets bijzonders weten te maken.
Uiteraard moet het Wereldtijdpad ook worden onderhouden. Daarvoor is de Stichting op zoek naar mensen met ‘gouden handjes’.

Wie er wel wat voor voelt zo nu en dan een steentje bij te dragen aan de nieuwste attractie van Rijssen-Holten kan zich aanmelden via de vacaturebank van het Service Punt Vrijwilligers (www.SVPRijssen-Holten.nl) of contact opnemen met Erna Meijer, de coördinator van het servicepunt.

Wie eerst wat meer wil weten over het Wereldtijdpad, hoe de route ongeveer loopt en hoe zo’n jaarpaal er uit gaat zien, kan terecht op een van de inloopavonden.

In Rijssen is er een inloopavond op donderdag 29 mei in de bibliotheek (19.30-20.15 uur). De inloopavond in Holten is op donderdag 5 juni in de hal van het gemeentehuis (19.00-20.00 uur). Ook inwoners die niet van plan zijn zich als vrijwilliger aan te melden, zijn van harte welkom.

Ga terug...