Afspraken over schoonhouden centrum Holten - Radio 350
Nu op Radio 350
10:00 - 12:00 uur
350 RegioRuil
Playing
Straks
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assuranti├źn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Afspraken over schoonhouden centrum Holten

Geplaatst op: 19-05-2008 |

De gemeente heeft samen met de Holtense Handels Vereniging, wijkagenten, scholengemeenschap De Waerdenborch, en de jongerenwerker een plan opgesteld om het centrum van Holten schoon te houden. Burgemeester Bort Koelewijn en wethouder Willem ter Schure geven op 20 mei om 16.00 uur het startschot voor een prikactie.

Winkeliers en bezoekers van het centrum Holten ondervonden overlast van rondzwervend afval. Prullenbakken puilden uit, afval werd op straat gegooid. Om dit probleem op te lossen is de gemeente in gesprek gegaan met winkelier Bert Wansink namens de Holtense Handels Vereniging (HHV) de wijkagenten, jongerenwerker en scholengemeenschap De Waerdenborch.

De Waerdenborch heeft actie ondernomen om het zwerfvuil te beperken. Zij hebben de gesprekken met de leerlingen geïntensiveerd en leerlingen konden suggesties aangeven hoe zij dachten het zwerfvuil te beperken. In een nieuwsbrief besteedt de school ook aandacht aan het probleem en op ouders wordt een beroep gedaan met hun kinderen te praten over de overlast.

De suggesties van de leerlingen zijn gebruikt om een plan op te stellen om het centrum van Holten schoon te houden. De schoonhoudactie is een proef die loopt tot en met de zomer van 2008. Dan volgt een evaluatie.


Ga terug...