Nationaal Kinderboerderijen Weekend  in Holten - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Nationaal Kinderboerderijen Weekend in Holten

Geplaatst op: 22-05-2008 |

Zaterdag 24 en zondag 25 mei is het weer Nationaal Kinderboerderijen Weekend (NKW). Thema is ‘Gedrag’. Ook Kinderboerderij Dondertman besteedt met verschillende (gratis) activiteiten aandacht aan het thema. Op beide dagen kan men er terecht tussen 13.00 en 17.00 uur.

'Waarom doet-ie zo?' is een veelgehoorde vraag op de kinderboerderij. Kinderen verbazen zich vaak over het gedrag van dieren. Bijvoorbeeld als de ene geit de andere geit wegbokt bij de voerbak. Of als een cavia zich verstopt onder het hooi. Maar ook over het paard dat reageert als ze er tegen praten. Dieren op de kinderboerderij reageren op elkaar, maar ook op de bezoeker. Lang niet altijd is het voor een bezoeker duidelijk waarom een dier op een bepaalde manier naar hen of naar een ander dier toe reageert. Daarom is dit jaar het thema van het NKW "Gedrag van dieren". 

Expositie
Centraal element rond het NKW bij Dondertman is de expositie ‘Gedrag en communicatie in de dierenwereld’. Tijdens openingsuren te bezichtigen in de educatieruimte naast het Speelhonk. Naast een grootbeeld presentatie kan jong en oud zijn kennis testen middels een quiz op de computer. Informatie is er eveneens aan de hand van posters en levend materiaal. Ook kan het gedrag van tamme ratten worden bewonderd en de cyclus van rups tot vlinder (koolwitjes).

Clickertraining
Aan de hand van een speurtochtboekje kunnen kinderen meer te weten te komen over het gedrag van dieren. Het boekje is vrij verkrijgbaar bij de kassa van de kinderboerderij.
Om 14.30 en 16.00 uur verzorgt een van de medewerkers van Dondertman een demonstratie met twee pony’s (clickertraining). Clickertraining is dé nieuw gebruikte methode om dieren bepaald gedrag aan of af te leren.

Bij het verlaten van de kinderboerderij mogen kinderen een kleurplaat meenemen. Wie mee wil doen aan de wedstrijd moet de plaat uiterlijk woensdag 28 mei tussen 13.00 en 17.00 uur inleveren bij de kassa. Voor de drie mooiste ligt een prijsje klaar. Prijswinnaars worden bekend gemaakt via de website www.kb-dondertman.nl.
Tenslotte is er een bescheiden verkoop van tweedehands artikelen


Ga terug...