Landelijke Dag van de Dialoog ook in Rijssen-Holten - Radio 350

Landelijke Dag van de Dialoog ook in Rijssen-Holten

Geplaatst op: 22-05-2008 |

Thema is ‘Erbij horen’

In verschillende steden in Nederland vindt jaarlijks de Dag van de Dialoog plaats. Op deze dag worden overal in een stad of gemeente gesprekstafels georganiseerd, waar mensen met verschillende achtergronden elkaar ontmoeten. Nu wordt deze dag voor de eerste keer ook in Rijssen-Holten georganiseerd.

Nederland is veranderd. Meer en meer is het een land geworden van gespierde taal en korte lontjes. De multiculturele samenleving staat soms zwaar onder druk. De tolerantie tussen bevolkingsgroepen lijkt af te nemen en regelmatig ziet het ernaar uit dat Nederland een land is waarin diverse bevolkingsgroepen – soms moeizaam – naast elkaar samenleven in plaats van met elkaar. In dit klimaat waarin de afstand tussen burgers toeneemt en de multiculturele samenleving negatief wordt beoordeeld, groeit de behoefte om die afstand te verkleinen en kennis over elkaar te vergroten. Al lijkt het in Rijssen-Holten allemaal nog mee te vallen, deze ontwikkelingen gaan ook onze deur niet voorbij.

Daarom is besloten om een Dag van de Dialoog te organiseren. Een dialoog is geen discussie. Het gaat in een dialoog om, zonder waardeoordeel, naar elkaar te luisteren en ervaringen in een veilige omgeving met elkaar te kunnen delen. Zodat wij elkaar beter leren kennen. Zodat wij weer kunnen samenwerken aan een samenleving.

De dag van de Dialoog vindt in Rijssen-Holten plaats op donderdag 5 juni 2008 van 17.00 – 21.00 uur in het Parkgebouw Rijssen, waar allochtone en autochtone burgers elkaar treffen. Rond het thema ‘Erbij Horen’ gaat men met elkaar in dialoog. De gemeente nodigt inwoners uit om onder het genot van een maaltijd, deel te nemen aan deze dag. Tijdens de maaltijd krijgen inwoners de kans hun mede-inwoners te ontmoeten en te leren kennen. Nieuwe contacten kunnen leiden tot nieuwe inzichten, ideeën en kansen.

Programma

17.00 Ontvangst met koffie/thee
17.30 Opening en welkomstwoord door wethouder Hans ter Keurst

Intermezzo door Zukarn

17.45 Maaltijd en tafelgesprekken (tussentijds korte pauze met intermezzo)
20.00 Pauze
20.30 Terugblik op de dialoog o.l.v. Zukarn
20.50 Afsluiting

Aanmelding
Inwoners die graag willen deelnemen aan de Dag van de Dialoog, kunnen zich aanmelden bij de gemeente, afdeling Mens en Werk, Fatma Güven, graag voor 3 juni 2008.

Via mail: f.guven@rijssen-holten.nl
Via telefoon: (0548) 854 421


Ga terug...