Baliebezoekers in Rijssen-Holten zeer tevreden - Radio 350
Nu op Radio 350
10:00 - 12:00 uur
350 RegioRuil
Playing
Straks
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Baliebezoekers in Rijssen-Holten zeer tevreden

Geplaatst op: 28-05-2008 |

Baliebezoekers in Rijssen-Holten zeer tevreden

In april 2008 is in ruim 90 gemeenten een vergelijkend klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd door TNS NIPO. Daarvoor zijn ruim 13.000 bezoekers van gemeentelijke balies ondervraagd. Er is ondermeer getoetst op vriendelijkheid, deskundigheid, wachttijden en bereikbaarheid. De gemeente Rijssen-Holten is bij dit onderzoek op een gedeelde 1e plaats geëindigd.

De bezoekers van de gemeentewinkel geven als totaaloordeel een 8,0 voor de service zo blijkt uit het klanttevredenheidsonderzoek dat eind april 2008 is uitgevoerd door TNS NIPO. Daarbij zijn landelijk ruim 13.000 bezoekers van gemeentelijke balies ondervraagd. Een 8.0 is het hoogste cijfers dat in het onderzoek is gescoord. Het grootschalige onderzoek maakt deel uit van de Benchmarking Publiekszaken, een project waarin gemeenten met elkaar vergeleken worden. De gemeente Rijssen-Holten doet dit jaar voor de tweede keer mee. Bij de enquête zijn zowel bezoekers van burgerzaken, het zorgloket, als het loket ruimte geïnterviewd.

Samen met 5 andere gemeenten eindigt Rijssen-Holten op een gedeelde 1e plaats. Daarmee is het resultaat van vorig jaar –een gedeelde 3e plaats- verbeterd. Rijssen-Holten scoort met name goed op de onderdelen kwaliteit van medewerkers (vriendelijkheid, deskundigheid en inlevingsvermogen) en minder goed op de onderdelen als kosten van de dienstverlening, parkeergelegenheid en privacy bij de balie.

Op basis van de uitkomst van het vorig jaar gehouden onderzoek is een aantal verbeteringen doorgevoerd. Zo is de telefonische bereikbaarheid vergroot en is de balie langer bemenst.

‘Een uitstekend resultaat van onze medewerkers’, aldus burgemeester Bort Koelewijn. ‘Deze uitslag is toch weer een kleine verbetering van vorig jaar. Daar zijn we bijzonder verheugd over. En trots op de medewerkers, én op de inwoners. Alleen als zij aangeven wat zij graag zouden willen verbeteren, kunnen we ons voordeel doen.’

Burgemeester Koelewijn denkt dat de kritische punten als parkeren en privacy in de nabije toekomst opgelost worden in het nieuwe gemeentehuis. ‘De parkeerkelder wordt binnenkort opgeleverd en bij de balie is door de ruime hal en de beschikbare naastgelegen ruimtes, meer aandacht voor privacy. We gaan er ook in de nieuwbouw alles aan doen om dit resultaat minstens zo te houden en als het maar even kan verder te verbeteren.’

De verhuizing van de gemeentewinkel vindt plaats op vrijdagmiddag 20 juni en zaterdag 21 juni, de balie wordt in gebruik genomen op maandag 23 juni 2008.

Ga terug...