Onderzoek Vitensterrein start dit voorjaar - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Onderzoek Vitensterrein start dit voorjaar

Geplaatst op: 26-02-2005 |

Het Vitens terrein wordt dit voorjaar onderzocht op niet gesprongen explosieven van de 2e wereldoorlog. Gespecialiseerde bedrijven zijn gevraagd een offerte uit te brengen. In het voorjaar kan met het werk worden begonnen. Waarschijnlijk hebben de omwonenden geen overlast van de werkzaamheden.

Op basis van gehouden onderzoeken hebben gemeente en Vitens besloten een deel van het Vitens- terrein te onderzoeken. Gezocht wordt naar niet gesprongen explosieven uit de 2e wereldoorlog.
Onderzoek heeft aangetoond dat er in oktober 1944 een Duitse munitietrein is beschoten en geëxplodeerd. Tijdens de spoorbaanvernieuwing in 2003 zijn onder de spoorbaan al diverse munitieresten gevonden en verwijderd.

In het voorjaar wordt een proefvak van ca. 8 hectare nader onderzocht en wordt de opgespoorde munitie verwijderd. Het betreft hier het meest westelijk gelegen terreingedeelte op het Vitensterrein dat in een punt loopt tussen de provincie weg N350 en de spoorbaan Rijssen-Holten.

De gemeente heeft voor het aanbesteden van de werkzaamheden een bestek gemaakt en gespecialiseerde bedrijven uitgenodigd. De verwachting is dat de werkzaamheden dit voorjaar beginnen, een en ander afhankelijk van de planning van het aannemersbedrijf dat de gunning krijgt.

Na het onderzoek en de ruiming wordt bezien of er nog meer zoekwerkzaamheden nodig zijn. Ook wordt dan bekeken of de waarschuwingsborden verwijderd kunnen worden en de Veenweg langs het spoor weer opengesteld kan worden.

De omwonenden zijn geïnformeerd. Waarschijnlijk hebben zij geen last van de opsporings- en ruimingswerkzaamheden.

De gemeente declareert de kosten van de werkzaamheden bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het is nooit vooraf bekend hoeveel kosten vergoed worden door het rijk. De gemeente heeft daarom met Vitens een afspraak gemaakt dat ook zij een substantiële bijdrage levert in de kosten. Daardoor zijn de kosten van de gemeente gedekt.

Het publiek wordt er op attent gemaakt dat het Vitensterrein Twenhaarsveld niet toegankelijk is.

Ga terug...