De Scholen zijn weer begonnen - Radio 350

De Scholen zijn weer begonnen

Geplaatst op: 07-08-2008 |

Op maandag 11 augustus start als eerste in het Noorden het nieuwe schooljaar. De weken erna volgen de regio’s Zuid en Midden. Een spannende, maar ook gevaarlijke periode voor veel kinderen. Met de landelijke campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ roept Veilig Verkeer Nederland automobilisten op om de komende maanden extra alert te zijn, met als doel het aantal verkeersdoden en -gewonden onder kinderen terug te dringen.

Na de zomervakantie moet iedereen weer wennen aan het drukke verkeer. Kinderen zijn nog vol van de vakantie en het nieuwe schooljaar. Veel van hen lopen of fietsen een nieuwe route naar een nieuwe school. Automobilisten moeten weer wennen aan schoolgaande kinderen in het verkeer. In deze periode zit een ongeluk in een klein hoekje.

Wethouder Verkeer van de gemeente Hengelo, de heer Bron, geeft de aftrap voor de kaartenactie die in het kader van de campagne in Overijssel plaatsvindt. Kinderen van de groepen 6 t/m 8 van zo’n 95 scholen in Overijssel verspreiden vanaf augustus in totaal zo’n 52.000 kaarten in hun eigen buurt. Op de achterzijde van de ansichtkaarten schrijven kinderen hun persoonlijke boodschap voor weggebruikers.

Op deze ludieke wijze worden enerzijds automobilisten door kinderen uit de eigen buurt geattendeerd op de campagne en opgeroepen tot veilig verkeersgedrag. Anderzijds worden de kinderen weer bewust gemaakt van hun deelname aan het drukkere verkeer na de vakantieperiode.

In 2007 vielen er 21 doden en enkele honderden ziekenhuisgewonden onder kinderen van 4 t/m 12 jaar. Eenderde van de ongevallen met kinderen gebeurt op weg van huis naar school of andersom.


Ga terug...