Parkstede, tijdelijke oefenlocatie brandweer - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Vandaag Lokaal
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Parkstede, tijdelijke oefenlocatie brandweer

Geplaatst op: 14-08-2008 |

Het voormalige verzorgingstehuis ‘De Parkstede’ aan de Parkstraat in Rijssen staat leeg en wordt over een half jaar gesloopt. In de tussenliggende tijd gaat de brandweer Rijssen-Holten gebruikmaken van het pand als oefenlocatie.

De brandweer van Rijssen-Holten begint op maandag 25 augustus a.s. als pilot met een basisoefening. Dit houdt in dat er met 1 tankautospuit meerdere oefeningen wordt gedraaid. Als dit goed loopt is het de bedoeling, dat er geoefend wordt in carrouselvorm (meerdere tankauto’s op één avond) met de korpsen uit het cluster West Twente. Tijdens de oefeningen wordt onder andere gebruikgemaakt van vuurkorven om een zo realistisch mogelijk beeld te krijgen. Het gebouw leent zich uitstekend voor diverse scenario’s zoals woonkamerbrand, kelderbrand, rook/brandontwikkeling. Er kunnen dan ook diverse blustechnieken geoefend worden tot aan middelbrand. De oefeningen vinden zowel overdag als ’s avonds plaats.

Brandweercommandant J. Harbers: “Dit is voor de brandweer een unieke kans, want normaal gesproken moet de brandweer voor deze realistische oefeningen naar een oefencentrum. We stellen het dan ook zeer op prijs dat wij van de stichting Spectrum Wonen van deze locatie gebruik mogen maken”.


Ga terug...