Menwedstrijden in Markelo - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Vandaag Lokaal
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Menwedstrijden in Markelo

Geplaatst op: 14-08-2008 |

Menclub Markelo organiseert zaterdag 6 en zondag 7 september dankzij de bereidwillige medewerking van grondeigenaren en vele sponsoren haar jaarlijkse samengestelde menwedstrijd onder auspiciën van de KNHS.

Het deelnemersveld zal bezet worden door ruim zestig aanspanningen waaronder enkelspan paard en pony, tweespan paarden en pony’s, vierspan paarden en pony’s. Dit jaar is het deelnemersveld iets minder groot dan voorgaande jaren omdat gelijkertijd in Beesd de Wereldkampioenschappen Vierspannen zullen worden verreden.
Zaterdag 6 september zullen de deelnemers in Markelo beginnen aan een dressuurproef waarna zij aansluitend de vaardigheidsproef zullen verrijden. Bij dit onderdeel dat ook in de volksmond wel “kegeltjes rijden” wordt genoemd moet de menner zijn aanspanning zeer snel en nauwkeurig tussen kegels waar tennisballen opliggen manoeuvreren.

Zondag 7 september 2008 zullen de menners met paarden en pony’s de marathon ingaan. Deze bestaat uit het A-traject, D-traject en E-traject. De eerste twee trajecten zullen op de openbare weg worden afgelegd, dit worden ook wel het draf en staptraject genoemd.
Het E-traject bevat zes hindernissen die allen op of zeer nabij het wedstrijdterrein zijn gelegen. De waterbak is elk jaar weer een favoriete hindernis bij de deelnemers maar zeker ook voor de toeschouwers.

in het weekend van 6 en 7 september bent u welkom op het terrein van de Stichting Paard en Ponysport aan de Potdijk. Op beide dagen is het evenement gratis toegankelijk en zal de wedstrijd om 9 uur beginnen.Ga terug...