Informatieavond over laaggeletterdheid - Radio 350

Informatieavond over laaggeletterdheid

Geplaatst op: 06-09-2008 |

Op maandag 8 september organiseren het Educatief Centrum en de bibliotheek Rijssen-Holten een informatieavond over laaggeletterdheid. Iedereen die door werk of privé in contact komt met mensen die moeite hebben met lezen en schrijven is vanaf 19.00 uur van harte welkom in de bibliotheek.

Op 8 september – de dag van de alfabetisering - wordt al een aantal jaren internationaal aandacht besteed aan laaggeletterdheid. In Nederland is ruim tien procent van de mensen laaggeletterd. In Twente zijn dit ongeveer 60.000 mensen. De meeste van hen zijn autochtonen. Laaggeletterden kunnen zo slecht lezen en schrijven dat ze er in het dagelijks leven veel hinder van ondervinden. Veel mensen schamen zich voor hun probleem. Dit kan leiden tot isolement en zelfs ziekte. Het Educatief Centrum geeft speciale cursussen voor volwassen laaggeletterden. Als een laaggeletterde de stap durft te zetten is er zeker wat aan het probleem te doen. De openbare bibliotheek beschikt over verschillende materialen die geschikt zijn voor laaggeletterden.
Op 8 september vertelt Reina Jans van het ROC van Twente hoe laaggeletterdheid herkend kan worden en hoe we er mee om kunnen gaan. Zij zal ook een ex-laaggeletterde – een zogenaamde ambassadeur- aan het woord laten om haar eigen ervaringen te vertellen. Everdien van Buuren van het Educatief Centrum zal iets vertellen over het cursusaanbod en Annelies Kremer van de bibliotheek zal materialen uit de bibliotheek laten zien.

Ga terug...