Herfstveldrit, fietsend genieten van natuurgebied - Radio 350
Nu op Radio 350
10:00 - 12:00 uur
350 RegioRuil
Playing
Straks
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Herfstveldrit, fietsend genieten van natuurgebied

Geplaatst op: 06-09-2008 |

De Wielervereniging Holten houdt op zondag 21 september wederom haar herfst-veldtoertocht. Dankzij de medewerking van o.a. Staats Bos Beheer, is er een mooie, geheel nieuwe route uitgestippeld. De oude route had al 10 jaren dienst gedaan en was nodig een keer aan vernieuwing toe.

De nieuwe route voert door unieke gebieden van het Nationale Park de Sallandse Heuvelrug. Dat betekent dat er soms flink geklommen moet worden op de heuvels die het landijs in één van de ijstijden hier hebben achtergelaten. Verder voert de route langs prachtige heidevelden.
Voor de ervaren fietser is er een zware route van 50 kilometer uitgezet. Daarnaast kan er een afstand van 35 kilometer worden gefietst, waarbij men minder heuvels voor de wielen krijgt maar waarbij de route nog voldoende uitdagingen biedt. Deze route is bij uitstek geschikt voor de beginnende fietser. Onderweg is er een gezamenlijke rust waar de deelnemers worden getrakteerd op drinken en een krentenbol.
De laatste jaren namen er ongeveer 1200 fietsers deel aan dit evenement en de organisatie houdt dit jaar rekening met eenzelfde aantal. Ook fietsers die geen lid zijn van een wielervereniging, kunnen aan deze tocht deelnemen. Alle routes kunnen in eigen tempo worden afgelegd en zijn met pijlen en linten uitgezet. Ruim 50 vrijwilligers, meest lid van de Wielervereniging Holten, zijn ingeschakeld om het evenement vlekkeloos te laten verlopen. Start- en eindpunt van deze Holterberg-Herfstveldtocht is zoals gebruikelijk sporthal ’t Mossink aan de Keizersweg in Holten. Deelnemers kunnen vertrekken tussen 9.00 en 10.30 uur. Kleedruimtes zijn aanwezig en na afloop is er gelegenheid tot douchen. Ook wordt de mogelijkheid geboden om de fiets na afloop af te spuiten.
Leden van de NTFU en de KNWU betalen 3 euro voor de deelname, overige deelnemers betalen 1 euro extra t.b.v. een dagverzekering. Een herinnering is tegen meerprijs verkrijgbaar. Voor verdere informatie kan men kijken op de website van de Wielervereniging Holten www.wvholten.nl

Ga terug...