Fotowedstrijd Profoto - Radio 350

Fotowedstrijd Profoto

Geplaatst op: 10-09-2008 |

De fotowedstrijd voor niet-leden, waarmee fotoclub Profoto uit Holten het nieuwe seizoen is begonnen, is gewonnen door Marleen Offringa uit Holten met een foto van schoolinderen in Kampala (Oeganda).

Voor de fotowedstrijd van Profoto zijn 53 foto’s ingezonden van totaal 22 deelnemers.
Profoto is bijzonder tevreden over dit resultaat en de jury was van mening dat ook de kwaliteit van de foto’s in zijn algemeenheid behoorlijk hoog was.
De jury bestond uit: Joke de Vries (voorzitter van fotoclub Profoto), Frits Teunissen en Gerrit te Winkel, (leden van Profoto).
De jury heeft vooral gekeken naar inhoud en originaliteit van de foto’s en iets minder naar techniek. Foto’s van verre reizen, waarvan er vrij veel waren ingezonden, scoorden niet automatisch hoog; de foto’s moesten ook “iets vertellen”. En dat doet de winnende foto zeker, zoals ook veel andere foto’s uitstegen boven het niveau van de “gewone” vakantiefoto of familieportret, met alle respect voor de bijzondere waarde die deze foto’s voor de makers kunnen hebben.

De 10 foto’s met de meeste punten mogen meedoen aan de clubexpositie van fotoclub Profoto, die in november a.s. in dorpshuis De Boschkamp wordt gehouden.

De makers van de nummers 1, 2 en 3 krijgen hun foto na de expositie terug, compleet in passepartout en aluminium wissellijst. Hen wordt tevens een gratis gast-lidmaatschap van Profoto aangeboden voor het seizoen 2008/2009.

Ga terug...