Aanrijdingen zorgen voor grote overlast op de A1 - Radio 350

Aanrijdingen zorgen voor grote overlast op de A1

Geplaatst op: 12-09-2008 |

Enter, Rijssen-Holten - Twee kopstaart aanrijdingen zorgden op 12 september tussen 13.30 uur en 16.00 uur voor grote verkeersoverlast op de A1. Bij een van de aanrijding raakte een LPG-tank lek en werd de gehele A1 afgesloten.

Rond 13.30 uur reed een 67-jarige vrouw uit Dronten over de rijbaan van de A1, komende uit de richting Deventer en rijdende in de richting Hengelo. Ter hoogte van Enter moest zij afremmen. Een achter haar rijdende 72-jarige man uit Hoevelaken kon niet op tijd remmen en botste achter op de auto van de 67-jarige vrouw. Niemand raakte gewond, maar de auto van de 72-jarige man was dusdanig beschadigd dat hij moest worden afgesleept. Het kenteken werd ingenomen.

Door deze aanrijding ontstond een file van langzaamrijdend en soms stilstaand verkeer. Rond 14.10 uur reed een 65-jarige man uit Duitsland op de rijbaan van de A1, komende uit de richting Deventer en rijdende in de richting Hengelo. Ter hoogte van Rijssen moest hij afremmen voor de file die door de vorige aanrijding was ontstaan. Een achter hem rijdende 25-jarige man uit Enschede remde ook, maar werd aangereden door een weer achter hem rijdende 54-jarige man uit Polen. Door deze aanrijding botste de 25-jarige man met zijn auto tegen de auto van de 65-jarige man uit Duitsland.
Onder de auto van de 25-jarige Enschedeër (pick-uptruck) hing een LPG tank. Tengevolge van de aanrijding raakte de afsluiter van deze LPG tank beschadigd waardoor het gas wegstroomde.
Uit veiligheidsoverweging sloot de politie de volledige A1af tussen Holten en Enter. De brandweer heeft de LPG tank veilig gesteld.
De voertuigen van de 54-jarige Pool en de 25-jarige Enschedeër werden afgesleept.

Rond 15.10 uur werden beide rijbanen weer vrijgegeven. Er heeft tot 6 kilometer file gestaan die na 15.10 uur langzaam oploste.

Ga terug...