Nationale Brandpreventieweek - Radio 350

Nationale Brandpreventieweek

Geplaatst op: 09-10-2008 |

In de periode van 4 tot en met 25 oktober richt de Nationale Brandpreventieweek zich op rookmelders. Net als vorige jaar wordt er gedurende een langere periode aandacht geschonken aan dit thema.

Naast de landelijke campagne, zullen de Brandweerkorpsen binnen Cluster West Twente (gemeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden) verschillende acties uitzetten om ook brandveiligheid in het algemeen onder de aandacht te brengen bij burgers en bedrijven.

In de lokale huis-aan-huisbladen binnen het cluster wordt een woordpuzzel uitgeschreven. Alle winnaars ontvangen een rookmelder en mogen een oefenavond van het lokale brandweerkorps bijwonen.

Daarnaast is er per gemeente een hoofdprijs. Deze prijs bestaat uit het deelnemen aan een dag (zaterdag 25 oktober 2008) op oefenlocatie Ricas te Ambt Delden. Hier zullen de winnaars worden geconfronteerd met rook en vuur, een kijkje in de keuken van de brandweer dus.

In navolging van het succes van de ontruimingsoefening bij de Albert Heijn in Wierden vorig jaar, zal bij een aantal supermarkten binnen het gehele cluster een ontruimingsoefening worden gehouden. Naast ontruimingsoefeningen in supermarkten, zal brandweer Wierden zich (net als elk jaar) ook richten op ontruimingsoefeningen op alle basisscholen binnen hun gemeente.

Het brandweerkorps van de gemeente Hellendoorn zal op 25 oktober 2008 (van 11.00 uur tot 16.00 uur), de laatste dag van de preventieweek, een informatiestrand in het centrum plaatsen. Naast informatie worden er ook diverse demonstraties gehouden, zoals de “vlam-in-de-pan” en kunnen burgers ervaren wat het is om door rook te lopen.

In het voormalige verzorgingstehuis de Parkstede te Rijssen wordt de aankomende maanden realistisch geoefend (met rook en vuur) door onze brandweerkorpsen. Bij één van de oefenavonden wordt ook het gehandicaptenplatform Rijssen-Holten uitgenodigd. Dit platform wil, net als de brandweer, mensen uit hun doelgroep wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid. Op deze manier wil de brandweer het platform ondersteunen om het veiligheidsbewustzijn bij deze kwetsbare doelgroep te verhogen.


Ga terug...