Nederland Leest in bibliotheek Rijssen-Holten - Radio 350
Nu op Radio 350
10:00 - 12:00 uur
350 RegioRuil
Playing
Straks
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Nederland Leest in bibliotheek Rijssen-Holten

Geplaatst op: 10-10-2008 |

Op vrijdag 17 oktober aanstaande gaat voor de derde keer de actie Nederland Leest van start. In de bibliotheken in Rijssen en Holten wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed.

Tijdens Nederland Leest, van 17 oktober tot 14 november, leest heel Nederland het boek ‘Twee vrouwen’ van Harry Mulisch. Bibliotheken delen, zo lang de voorraad strekt, gratis exemplaren uit aan betalende leden. In de boekhandels is een speciale Nederland Leest-editie te koop.
Het is de bedoeling dat zo veel mogelijk mensen het boek lezen en er over discussiëren. Om te zorgen dat iedereen mee kan doen is er ook een speciale versie voor laaggeletterden en voor studenten Nederlands als tweede taal.

Leerlingen van het Educatief Centrum in Rijssen zijn speciaal uitgenodigd om op vrijdag 17 oktober rond 15.00 uur een exemplaar te komen ophalen.

Leerlingen van 4 havo en 4 vwo van scholengemeenschap de Waerdenborch gaan met een speciale scholierenversie aan de slag.
Om de discussie op gang te brengen wordt op 3 november in de bibliotheek in Holten het toneelstuk ‘Verlaten’ opgevoerd. Dit toneelstuk is speciaal voor de Overijsselse bibliotheken gemaakt door theater Sonnevanck.

Het stuk is geïnspireerd op het boek ‘Twee vrouwen’. Het gaat over relaties en over het voorbij gaan daarvan. Het toneelstuk duurt ongeveer 45 minuten.

Daarna kan er gepraat worden over het boek en over het toneelstuk onderleiding van Carolien Roodvoets, schrijfster en relatietherapeute. De avond begint om 20.00 uur. Gratis kaarten zijn, zolang de voorraad strekt, vanaf 17 oktober te verkrijgen in de bibliotheken in Rijssen en Holten.Ga terug...