Reggesteyn Rijssen wint techniekprijs - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Reggesteyn Rijssen wint techniekprijs

Geplaatst op: 18-11-2008 |

Henk Kastenberg, directeur van de Reggesteynvestiging in Rijssen, heeft dinsdag 11 november een cheque ontvangen ter waarde van 20.000 euro. De cheque werd uitgereikt door Sjoerd Slagter, voorzitter van de VO-raad en werd ter beschikking gesteld door het Platform Bètatechniek. Reggesteyn Rijssen heeft de prijs ontvangen vanwege de vroege invoering en innovatieve toepassing van het vak technologie. De school gebruikt het bedrag voor investeringen in volgende technologie-projecten.

Op CSG Reggesteyn is het vak technologie ingevoerd als een extra vak dat alle leerlingen die de theoretische leerweg (tl) doen, verplicht volgen. Reggesteyn voerde dit als een van de eerste scholen in Nederland in. Voordeel voor de leerlingen is dat zij naast de theorievakken die zij volgen al vroegtijdig ervaring opdoen met een praktijkgericht vak dat aansluit bij de technologische ontwikkelingen. Alle tl-leerlingen krijgen een tl-plusdiploma, met een diploma voor de theoretische leerweg én een certificaat voor het vak technologie. Is het behalen van het extra vak te moeilijk, dan kan de leerling een diploma voor de gemengde leerweg halen.

Verder heeft de school plannen op korte termijn nieuwe modules te ontwikkelen, ditmaal op het terrein van transport en logistiek.

De prijs werd toegekend vanwege de aanpak van het vaktechnologie en de originele, creatieve invulling ervan.
Ga terug...