Gemeente betaalt ondernemers baatbelasting terug - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Gemeente betaalt ondernemers baatbelasting terug

Geplaatst op: 21-11-2008 |

Het college van de gemeente Rijssen-Holten heeft besloten de ondernemers die ten onrechte baatbelasting hebben betaald, zo spoedig mogelijk terug te betalen. De rechter bepaalde dat de belastingheffing niet terecht was. Het college gaat hiertegen niet in beroep.

De baatbelasting was bedoeld om pandeigenaren voor een deel te laten bijdragen aan het opknappen van het winkelgebied in het centrum. De rechter heeft echter besloten dat de belasting voor een deel ten onrechte is geheven. Hierdoor verliest de hele baatbelasting zijn rechtskracht.

Wethouder Willem ter Schure van Financiën: “We leggen ons bij de uitspraak van de rechter neer. We gaan niet in beroep. Nu de rechter oordeelt dat wij ten onrechte baatbelasting hebben geheven, gaan we die zonder meer terugbetalen, ook met de wettelijke rente. ”

De baatbelasting moest in totaal over 15 jaar 109.000 euro opleveren. Niet alle ondernemers hebben de belasting al helemaal betaald. Ongeveer 70.000 euro is ontvangen.
Dit laatste bedrag wordt aan de ondernemers terugbetaald, is het voorstel van het college aan de raadscommissie ABZM.
Ook de ondernemers die het hele bedrag in een keer vrijwillig hebben betaald, ontvangen dan hun geld terug.

De commissie vergadert 27 november 2008 over onder meer dit onderwerp. Uiteindelijk is het de gemeenteraad die hierover beslist.Ga terug...