Lijst monumenten aangevuld met suggesties - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Lijst monumenten aangevuld met suggesties

Geplaatst op: 03-12-2008 |

Inwoners van Rijssen-Holten konden objecten aandragen voor de gemeentelijke monumentenlijst. Daarvoor zijn 23 mogelijk nieuwe objecten aangedragen. Half december gaat Het Oversticht aan de hand van te maken foto’s de lijst beoordelen.

Bewoners worden naar verwachting in de eerste maanden van 2009 op de hoogte gesteld.
Van 26 november tot 5 december konden inwoners objecten aandragen die volgens hen in aanmerking zouden moeten komen voor de gemeentelijke monumentenlijst. In totaal heeft de gemeente 15 reacties ontvangen. In enkele reacties werden meerdere objecten aangedragen. Doordat er ook enkele objecten meerdere keren waren aangedragen of al op de eerste conceptlijst van Holten voorkwamen, bleven uiteindelijk hiervan 23 aangedragen objecten over.

Deze 23 objecten zijn samengevoegd met de objecten die al op de niet vastgestelde selectielijst van de voormalige gemeente Holten waren vermeld. Op deze totale veldwerklijst staan vooralsnog alleen potentiële gemeentelijke monumenten. Karakteristieke en niet-monumentale maar beeldbepalende objecten en karakteristieke agrarische panden en erven zijn niet meegenomen.

Het Oversticht gaat half december al deze objecten gaat bekijken en beoordelen of ze op de gemeentelijke monumentenlijst thuishoren. Daarvoor gaat Het Oversticht ze fotograferen vanaf de openbare weg.

Nadat deze beoordeling heeft plaatsgevonden, brengt Het Oversticht een advies uit aan de gemeente. Op dat moment worden ook de inwoners die gereageerd hebben, geïnformeerd over het advies waarom iets wel of niet is voorgedragen als gemeentelijk monument. Ook eigenaren van objecten die zijn voorgedragen zullen hierover worden geïnformeerd, alsook over de gevolgen hiervan.

De verwachting is dat de betrokkenen in de eerste maanden van 2009 geïnformeerd worden.


Ga terug...