Drukke jaarwisseling voor politie en brandweer - Radio 350
Nu op Radio 350
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Playing
Straks
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Drukke jaarwisseling voor politie en brandweer

Geplaatst op: 01-01-2009 |

Politie Twente, Brandweer en Ambulance hebben een drukke jaarwisseling gehad. Net als de afgelopen jaren hadden zij de handen vol aan incidenten.

In verschillende Twentse gemeenten heeft de politie extra personeel ingezet. Desondanks hadden agenten de handen vol aan een groot aantal incidenten zoals overlastmeldingen, vernielingen, rijden onder invloed, autobranden, huiselijk geweld, vechtpartijtjes, mishandelingen en openlijke geweldpleging.

Hoewel de meldkamer het erg druk had met telefonische meldingen, zijn er in Twente geen excessen geweest. Opvallend was dat de politie, op twee opstootjes en een incident in Hengelo na, geen meldingen heeft gekregen vanuit horeca. De politie vermoedt dat zichtbaar en extra inzet van politiepersoneel goed heeft gewerkt.

Het aantal meldingen (circa 190) is voor de brandweer nagenoeg gelijk als in 2007. De concentratie van de uitrukken lag met name bij de grotere gemeenten zoals Almelo, Enschede, Hengelo en Oldenzaal.

Hierbij ging het vooral om containerbrandjes en afval/ruigte brandjes en andere kleine vreugdevuren. Andere gemeenten hadden een geringer aantal meldingen.
Ga terug...