Tijdens jaarwisseling minder vernielingen - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 13:00 uur
Vandaag Lokaal
Playing
Straks
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Tijdens jaarwisseling minder vernielingen

Geplaatst op: 15-01-2009 |

De jaarwisseling is rustig verlopen. De schade aan straatmeubilair is in verhouding tot andere jaren verminderd met 27%. De meldlijn van de gemeente heeft 5 meldingen over vuurwerkvernielingen verwerkt en de politie werd vaker gebeld.

De meldlijn in Rijssen-Holten blijkt in het land als voorbeeld te dienen. De tijdelijke verplaatsing van de AED’s en de rol van de politie hierin heeft tot een goed resultaat geleid. Mede door alertheid van inwoners, politie, wijkopzichters, boa’s en Trigion is het aantal vernielingen in de gemeente verminderd.

Dankzij de tips van inwoners zijn meerdere personen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In totaal zijn 57 jongeren aangesproken op het voortijdig afsteken van vuurwerk. Hiervan zijn 9 jongeren door politie doorverwezen naar Halt.

Er zijn 3 pv,s opgemaakt voor het in bezit hebben van illegaal vuurwerk, is tweekeer afstand gedaan van dit illegale vuurwerk, is een keer gewaarschuwd voor het gooien van vuurwerk naar dieren. Verder zijn voor het vernielen van een verkeersbord en een lichtmast 5 daders aangehouden. Gemeente bekijkt op dit moment hoe zij de schade op de daders (ongeveer € 1.000,00) kan verhalen. In de vuurwerkvrije zones was het rustig.

Het overzicht van de vuurwerkschade laat het volgende beeld zien.

Dit jaar bedraagt de schade aan gemeentelijk straatmeubilair door afsteken van vuurwerk en vandalisme tijdens oud- en nieuw € 19.960,00. Ten opzichte van de schade aan gemeentelijk straatmeubilair van vorig jaar is dit een daling van € 7.578,00 (27,5%)Ga terug...