Twentse gemeenten pakken recessie  aan - Radio 350
Nu op Radio 350
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Playing
Straks
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assuranti├źn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Twentse gemeenten pakken recessie aan

Geplaatst op: 13-02-2009 |

De 14 gemeenten binnen Regio Twente gaan gezamenlijk de problemen op de arbeidsmarkt als gevolg van de recessie aanpakken. De wethouders van Sociale Zaken hebben hiervoor binnen het POWI (platform voor Onderwijs, Werk en Inkomen) afspraken gemaakt.

Het doel is dat zoveel mogelijk mensen hun baan behouden of een nieuwe baan vinden. Dit moet langs 5 wegen worden bereikt: werk naar werk, opleiden, gesprekken met banken in Twente aangaan over de kredietverstrekking aan bedrijven in nood, creatief inzetten van gemeentelijke reïntegratiegelden en het ontwikkelen van een maandelijkse Twentse arbeidsmarktmonitor.

De gemeenten gaan hierbij samenwerken met maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en het onderwijs.

Binnen POWI wordt, als uitvloeisel van de Agenda van Twente, ook een Twents arbeidsmarktplan gemaakt. Dit plan wordt medio mei gepresenteerd.

Binnen het POWI is verder afgesproken om, naast de korte termijnmaatregelen om de recessie te bestrijden, door te gaan met de lange termijn arbeidsmarktinitiatieven. Die moeten ervoor zorgen dat de Twentse arbeidsmarkt voorbereid is op toekomstige demografische ontwikkelingen als de vergrijzing en ontgroening.


Ga terug...