Verhuizing Holtense clubs weer bekeken - Radio 350

Verhuizing Holtense clubs weer bekeken

Geplaatst op: 21-03-2005 |

HOLTEN - Het vier jaar geleden door de VVD geopperde plan om sportclubs van de Meermanskamp te verhuizen naar ’t Vletgoor is door de gemeente weer van stal gehaald. Destijds werd het plan van tafel geveegd, ook door de betrokken clubs die er niks voor voelden. Inmiddels is duidelijk dat de sportclubs wel allerlei (uitbreidings)wensen hebben, die niet te realiseren zijn op de Meermanskamp maar wel op ’t Vletgoor.


De provincie wil uitbreiding van sportpark ’t Vletgoor namelijk wél toestaan, terwijl op een gedeelte van de Meermanskamp luxe woningen gebouwd mogen worden.

Aan de Sportraad Rijssen-Holten is het nu de taak om uit te zoeken of de verenigingen alsnog bereid zijn te verhuizen. ‘Het is nog geen echt plan. Meer een idee, een schets’, zegt Sportraadvoorzitter R. Vermaas voorzichtig. De Sportraad gaat het overleg aan met de SV Holten, maar ook met de hockeyvereniging die nu nog elders gehuisvest is, maar het nieuwe kunstgrasveld graag op de Meermanskamp gerealiseerd ziet. Ook wordt door de gemeente gedacht aan een gecombineerde ijs-skeelerbaan.

‘Alleen de tennisbanen blijven op de Meermanskamp in de schets waarover we gaan praten’, legt Vermaas uit. Op de plek waar nu nog gevoetbald en gehandbald wordt, moeten de luxe woningen verrijzen. Van de opbrengst van de grondverkoop kan sportpark ’t Vletgoor worden uitgebreid. De Sportraad wil half mei verslag uitbrengen over de gesprekken met de clubs.

De gemeente meldt in een gisteren verschenen persbericht tamelijk cryptisch dat er op ’t Vletgoor ‘op korte termijn mogelijkheden zijn meer sporten te bundelen’.


Ga terug...