Burgemeesters starten recreatieseizoen - Radio 350

Burgemeesters starten recreatieseizoen

Geplaatst op: 21-03-2005 |

De burgemeesters van Rijssen-Holten en Hellendoorn geven woensdag 30 maart samen het startsein voor het nieuwe recreatieseizoen op de Sallandse Heuvelrug.


Op recreatief gebied werken de beide gemeenten intensief samen. In het nationaal park De Sallandse Heuvelrug zijn alle bestaande banken vervangen en werden er extra banken en picknicksets geplaatst. Eén van de nieuwe zitbanken is uitgeroepen tot ‘feestbank’ en daar plegen de burgemeesters B. Koelewijn van Rijssen-Holten en H. van Overbeeke van Hellendoorn een officiële handeling.

Voor het overige hebben beide burgemeesters de taken verdeeld. Er zijn de nodige gasten uitgenodigd en die worden in Nijverdal om 15.00 uur ontvangen door burgemeester Van Overbeeke. Daarna gaat het naar de ‘feestbank’ op de gemeentegrens en Koelewijn krijgt vervolgens bij het Natuurdiorama het laatste woord.

Met de bus van Syntus kan in de weekeinden overal langs de Toeristenweg in- en uitgestapt worden. De Toeristenweg is open van 9.00 tot 21.00 uur. Voor mensen die slecht ter been zijn en die toch de natuur in willen, zijn er twee gratis terreinrolstoelen beschikbaar. De ene staat bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer in Nijverdal, de andere bij het Natuurdiorama Holterberg.


Ga terug...