Eerste huisverboden in Twente uitgereikt - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Playing
Straks
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Eerste huisverboden in Twente uitgereikt

Geplaatst op: 02-03-2009 |

Vanaf 1 maart is het opleggen van Huisverbod in Twente gestart. Afgelopen weekend zijn de eerste verboden opgelegd en is in alle gevallen de hulpverlening opgestart.

Een 20-jarige vrouw uit Rijssen heeft een huisverbod voor de duur van 10 dagen gekregen. Op zondag 1 maart 2009 om 4.19 uur gedroeg de vrouw zich agressief in haar woning, vernielde spullen en verkeerde onder invloed van alcohol.

Hierbij gedroeg zij zich gewelddadig in de richting van haar partner. Door de politie is aan de vrouw hulpverlening geboden. Ze is naar een ander adres gebracht waar ze de nacht verder doorbracht.

Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen.

De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd.

De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.


Ga terug...