Eerste huisverboden in Twente uitgereikt - Radio 350

Eerste huisverboden in Twente uitgereikt

Geplaatst op: 02-03-2009 |

Vanaf 1 maart is het opleggen van Huisverbod in Twente gestart. Afgelopen weekend zijn de eerste verboden opgelegd en is in alle gevallen de hulpverlening opgestart.

Een 20-jarige vrouw uit Rijssen heeft een huisverbod voor de duur van 10 dagen gekregen. Op zondag 1 maart 2009 om 4.19 uur gedroeg de vrouw zich agressief in haar woning, vernielde spullen en verkeerde onder invloed van alcohol.

Hierbij gedroeg zij zich gewelddadig in de richting van haar partner. Door de politie is aan de vrouw hulpverlening geboden. Ze is naar een ander adres gebracht waar ze de nacht verder doorbracht.

Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen.

De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd.

De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.


Ga terug...