voorleeskampioenen van de Regio Salland - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

voorleeskampioenen van de Regio Salland

Geplaatst op: 12-03-2009 |

Op donderdagavond 19 maart wordt in het Capellenborgtheater in Wijhe de regionale finale van het voorleeskampioenschap gehouden, het gaat daarbij om voorleeskampioenen uit de regio Salland.
Deze ronde doen in totaal acht voorleeskampioenen mee uit de gemeenten Deventer, Raalte, Holten-Rijssen, Hellendoorn en Olst-Wijhe.

De twee voorlezers die deze halve finale winnen gaan door naar de finale van het voorleeskampioenschap van de provincie Overijssel, deze wordt gehouden op woensdag 15 april in het Hoftheater in Raalte. De Overijsselse kampioen die hieruit komt gaat naar de landelijke competitie op 27 mei (locatie nog niet bekend).
De kinderen die voorlezen zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen. Tijdens de voorronden, die plaatsvonden op de scholen, kwamen zij als beste voorlezer van hun school uit de bus. Vervolgens werden ze kampioen van hun eigen woonplaats. Nu treden deze acht kampioenen dus voor het voetlicht om de strijd om het regiokampioenschap.
De fragmenten die voorgelezen worden zijn onder andere afkomstig uit boeken van de bekende jeugdboekenschrijvers als Carry Slee, Jacques Vriens en Francine Oomen.
Net als in voorgaande jaren zal de jury het ook nu weer moeilijk krijgen, zo moet er worden gelet op onderdelen als stemgebruik, tempo en contact met het publiek. In de jury zitten dit jaar Kirsten Moorman, werkzaam bij de Overijsselse Bibliotheekdienst, Elly Bruger van de Bruna te Raalte en Evelien van Leersum docent van de Pabo te Deventer.
Natuurlijk is er op deze avond ook publiek aanwezig. De deelnemers mogen elk vijftien supporters uitnodigen om zich in Wijhe luidkeels te laten toejuichen. Ook zullen er weer originele spandoeken worden gemaakt en mogen de scholen een yell bedenken om hun favoriet aan te moedigen.
De avond, die begint om 19.00 uur, zal worden gepresenteerd door Leonieke van Embden uit Deventer
De organisatie van de halve finale is in handen van de openbare bibliotheken uit de deelnemende gemeenten.

Ga terug...