Gemeente is Verlegh even zat - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Gemeente is Verlegh even zat

Geplaatst op: 28-03-2005 |

RIJSSEN - Ze kunnen ze niet meer zien bij de gemeente Rijssen-Holten, de brieven en bezwaarschriften van de Holtenaar C.P. Verlegh. Helemaal genoeg hebben de ambtenaren ervan.

Zo lijkt het althans. In een brief wijst de gemeente Verlegh erop, dat hij geen antwoord meer hoeft te verwachten op zijn brieven. Tenzij de gemeente wettelijk gezien verplicht is te antwoorden.

Verlegh, zelfbenoemd strijder tegen onrecht - vooral wat betreft permanente bewoning van de vakantiehuisjes op De Borkeld - laat regelmatig van zich horen bij de gemeente. Over controles op illegaal wonen van vakantiehuisjes, de aanleg van een ruiterpad aan de Vianenweg en het bouwen van recreatiewoning aan diezelfde weg. ‘Ik ga door al loop ik van de honderd 97 keer tegen de muur’, zei de voormalige Hagenees Verlegh al eens. Regelmatig ook treft hij daarbij gemeentelijke ambtenaren in de rechtbank, met wisselend succes.

Op alle brieven die hij schreef gaf de gemeente tot nu toe netjes antwoord, ook al was dat antwoord dat er geen antwoord zou komen. Al in juli 2002 laat de gemeente Verlegh , via een brief, weten dat over onderwerpen waarover hij reeds geïnformeerd is niet verder wordt gecorrespondeerd. Maar inmiddels lijkt de maat, of misschien wel de brievenbus, echt vol. Tenzij het echt moet, krijgt Verlegh gewoon helemaal geen antwoord meer.

Wettelijk gezien is het college van Burgemeester en Wethouders natuurlijk verplicht dingen als bezwaarschriften te beantwoorden en dat zal het college dan ook doen, maar meer hoeft Verlegh niet te verwachten van het onder zijn post begraven college.

Wellicht kan Verlegh hier bezwaar tegen maken?


Ga terug...