Landelijke Dag van de Dialoog in Rijssen-Holten - Radio 350

Landelijke Dag van de Dialoog in Rijssen-Holten

Geplaatst op: 09-04-2009 |

In de maand april vindt in verschillende plaatsen in Overijssel de Dag van de Dialoog plaats. Op deze dag worden in een stad of gemeente gesprekstafels georganiseerd, waar mensen met verschillende achtergronden elkaar ontmoeten. Voor de tweede keer wordt de Dag van de Dialoog in Rijssen-Holten georganiseerd.

In dit klimaat waarin de afstand tussen burgers toeneemt en de multiculturele samenleving negatief wordt beoordeeld, groeit de behoefte om die afstand te verkleinen en kennis over elkaar te vergroten. Al lijkt het in Rijssen-Holten allemaal nog mee te vallen, deze ontwikkelingen gaan ook onze deur niet voorbij.

Daarom is besloten ook dit jaar de Dag van de Dialoog te organiseren.Een dialoog is geen discussie. Het gaat in een dialoog om, zonder waardeoordeel, naar elkaar te luisteren en ervaringen in een veilige omgeving met elkaar te kunnen delen. Zodat wij elkaar beter leren kennen en samenwerken aan een leefbare samenleving.

De Dag van de Dialoog vindt in Rijssen-Holten plaats op donderdag 14 mei 2009 van 18.00 – 21.00 uur in de Blauwe Reiger, Wierdensestraat 50 in Rijssen.

Allochtone en autochtone burgers gaan rond het thema ‘Luister eens…!met elkaar in dialoog. De gemeente nodigt inwoners uit om onder het genot van een maaltijd, deel te nemen aan deze dag. Tijdens de maaltijd krijgen inwoners de kans hun mede-inwoners te ontmoeten en te leren kennen. Nieuwe contacten kunnen leiden tot nieuwe inzichten, ideeën en kansen.

Programma
18.00 uur Ontvangst met koffie/thee
18.30 uur Opening en welkomstwoord door
Hans ter Keurst

Intermezzo door Daan Tanate

18.45 uur Maaltijd en tafelgesprekken
20.30 uur Pauze
20.45 uur Terugblik op de dialoog
21.00 uur Afsluiting

Aanmelding
Inwoners, die graag willen deelnemen aan de Dag van de Dialoog, kunnen zich voor donderdag 7 mei aanmelden bij de gemeente, afdeling Mens en Werk, Chantal Huisman via telefoon (0548) 854 426 of via e-mail: c.huisman@rijssen-holten.nl.


Ga terug...