Winkeldieven aangehouden in Rijssen - Radio 350

Winkeldieven aangehouden in Rijssen

Geplaatst op: 16-04-2009 |

Surveillerende politiemensen viel woensdagmorgen 15 april omstreeks 11.10 uur het gedrag op van een man en een vrouw toen deze de surveillanceauto in het oog kregen op de Walstraat in Rijssen.

Ze stonden bij een auto en liepen daarop weer weg. Navraag leerde dat de betrokken auto als aandachtvestiging gesignaleerd stond voor het gebruik bij winkeldiefstallen. Na even wachten verschenen de man en de vrouw weer bij de auto waarop ze werden gecontroleerd. Bleek te gaan om een 36-jarige man uit Oss en een 27-jarige vrouw uit Nijmegen.

Bij controle bleek dat de man kon worden aangehouden voor een onderzoek in Brabant. Dit werd gedaan en omdat de vrouw zich niet kon identificeren werd ook zij aangehouden. Aan het bureau werd een nader onderzoek ingesteld en werd bij de fouillering van de man onder zijn kleding een hoeveelheid kleding aangetroffen met prijskaartjes en kleerhangers. Hierop werd de auto onderzocht en hierin werd een vuilniszak vol met kleding gevonden ook nog voorzien van hangers en prijskaartjes.

Beide personen zijn in de loop van de woensdag voor verder onderzoek in verzekering gesteld en zullen vrijdag de 17e bij justitie worden voorgeleid. Uit het onderzoek zal duidelijk moeten worden waar de aangetroffen kleding allemaal is ontvreemd.

Wel is ondertussen duidelijk dat de twee zich vermoedelijk al gedurende langere tijd op redelijk grote schaal schuldig hebben gemaakt aan het plegen van winkeldiefstal.


Ga terug...