"Honderden reacties" op enquete VVD

Geplaatst op: 28-03-2005 |

HOLTEN - Waar over het onderwerp bestuurlijke vernieuwing mogelijk een kabinet valt en het een minister van Bestuurlijke Vernieuwing doet vertrekken, doet de lokale afdeling van de VVD Rijssen-Holten daar een stuk minder moeilijk over. Toch opvallend, aangezien de landelijke liberalen zich nooit erg enthousiast hebben getoond over bestuurlijke ‘nieuwerwetsigheden’.


In Holten gaat dat heden ten dage echter anders. Alsof over verkeersplannen voor het dorp nog niet genoeg meningen zijn verzameld, verspreidde de plaatselijke VVD een enquête onder de bevolking, over dit onderwerp. En ze zijn bij de politieke partij zeer tevreden over deze vorm van volksraadpleging, want inmiddels zijn al ‘honderden formulieren’ ingeleverd, zo valt in een ronkend persbericht te lezen.


Bedoeling van de gemeenteraadsfractie is de resultaten van de enquête mee te laten wegen in het bepalen van het standpunt ten aanzien van de verkeersplannen. ‘Het is namelijk hoog tijd dat er eens naar de Holtense bevolking wordt geluisterd!’, zo luidt de enigszins demagogisch klinkende slotzin van het persbericht. Oftewel: momenteel luistert de gemeenteraad - de VVD uitgezonderd natuurlijk - dus níet naar de Holtense bevolking. De verkiezingen van maart 2006 werpen en wel heel lange schaduw


Ga terug...