Gebiedscoördinator helpt agrariërs - Radio 350
Nu op Radio 350
10:00 - 12:00 uur
't Lopend Vuurtje
Playing
Straks
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Gebiedscoördinator helpt agrariërs

Geplaatst op: 29-03-2005 |


RIJSSEN - De agrariërs in de gemeente Rijssen-Holten kunnen binnenkort hulp krijgen van een gebiedscoördinator. Die ondersteunt en adviseert de boeren bij de keuzes voor de toekomst. In omliggende gemeenten, zoals Raalte en Deventer, is de gebiedscoördinator al een begrip. Rijssen-Holten maakt deze week de nam van de coördinator bekend.

Het is de bedoeling dat de adviseur onafhankelijk is. Hij wordt deels gefinancierd door de gemeente, maar de gemeente heeft geen zeggenschap over zijn adviezen. Ook de Rabobank betaalt mee aan de gebiedscoördinator. ‘Het is de bedoeling dat hij gewoon langskomt en aan de keukentafel met jullie praat’, aldus Koelewijn. ‘Het moet iemand zijn die jullie vertrouwen, voor wie je ook je boeken opent en met wie je kunt kijken wat de opties voor de toekomst zijn.’

Met het nieuwe provinciale reconstructieplan is er een constructieve kijk op de toekomst neergezet, maar er is nog zóveel onduidelijk dat ook de boeren zelf door de bomen het bos niet meer zien.

De gebiedscoördinator kan bijvoorbeeld bekijken welke nevenactiviten mogelijk zijn of kan adviezen geven over verplaatsing of omvorming naar een andere tak.


Ga terug...