Rijssens Leemspoor rijdt weer - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Rijssens Leemspoor rijdt weer

Geplaatst op: 29-03-2005 |


De vrijwilligers van het Rijssens Leemspoor hadden zich de eerste rit van dit jaar anders voorgesteld. Welgeteld zes kaartjes gingen van de hand. Niet omdat het treintje niet in trek is, maar omdat de regen begin van de middag met bakken tegelijk uit de hemel kwam.


Maar zo bleef het gelukkig niet. ‘Nee, die eerste rit was niks’, zegt vrijwilliger R. Veldhuis. Met een lachend gezicht, want het weer klaarde op en er kwam zelfs een, zij het wat waterig zonnetje bij kijken op deze paasmaandag. Meteen was er klandizie, want vooral gezinnen met jonge kinderen wilden er toch wel even op uit. De rijtuigen van het Leemspoortreintje liepen vol en voor de vrijwilligers was dat het teken dat deze eerste rijdag toch niet helemaal in het water zou vallen.

De Stichting Rijssens Leemspoor is vol enthousiasme begonnen aan het nieuwe seizoen. Twee jaar geleden kreeg de stichting de Stoomprijs van de museumspoorwegbedrijven. Afgelopen najaar werd de overweg in de Arend Baanstraat in gebruik genomen. Voor het eerst kon gisteren het hele traject van de Koerbelt naar de halte Witte Veldje gereden met een personentrein. ‘En we hebben nu ook een wagon in gebruik voor de kaartverkoop. Mijn vrouw hoeft dat niet meer in de openlucht te doen’, meldt Veldhuis tevreden.

In de loods aan de Markeloseweg wordt hard gewerkt. Als het Leemspoortreintje daar arriveert kunnen de passagiers een kijkje nemen. Ze zien hoe een nieuwe, grotere locomotief een opknapbeurt krijg. Er staan dus nog steeds nieuwe dingen op stapel bij het Leemspoor.

De eerstvolgende rijdagen van het Rijssens Leemspoor zijn op de zaterdagen 30 april en 5 mei en op tweede pinksterdag, 16 mei.


Ga terug...