Thema-avond/expertmeeting duurzaam bouwen - Radio 350
Nu op Radio 350
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Playing
Straks
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Thema-avond/expertmeeting duurzaam bouwen

Geplaatst op: 07-05-2009 |

Op 18 mei 2009 is er vanaf 19.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Rijssen een openbare thema-avond van de commissie Grondgebied over duurzaam bouwen. Aangezien de raad in 2008 heeft verzocht om het passiefhuis-concept in Rijssen-Holten te introduceren, wordt op deze avond ook nadrukkelijk aandacht besteed aan dit bouw-concept.


Het begrip duurzaamheid is niet meer uit onze samenleving weg te denken. Maar hoe passen we duurzaamheid nu concreet toe? Waar kunnen we aan denken en hoe pakken we dit aan?
Deze onderwerpen en meer komen aan de orde tijdens de thema-avond/expertmeeting over duurzaam bouwen. Deskundigen vanuit het onderwijs en het bedrijfsleven laten zien wat duurzaamheid inhoudt en hoe het vormgegeven kan worden. De huidige inzichten passeren de revue en we nemen een kijk in de toekomst.

Als concreet voorbeeld wordt ingegaan op een duurzaamheidsaspect dat samenhangt met energiebesparing, namelijk het passiefhuis. Het begrip passiefhuis staat onder meer voor een specifieke bouwstandaard voor woningen met een comfortabel binnenklimaat, gedurende zowel het zomer- als het winterseizoen, met een beperkt verwarmingssysteem en zonder de toepassing van actieve koeling.

Duurzaamheid gaat iedereen aan; het gaat om het hier en nu, maar ook om het daar en later. Daarom is iedereen die belangstelling heeft voor dit thema van harte welkom bij deze bijeenkomst.
Rond 21.30 uur volgt een discussie en de avond wordt afgesloten met een informeel deel.
Aanmelden is niet nodig.


Ga terug...