Europees Sociaal Fonds investeert in Rijssen-Holten - Radio 350

Europees Sociaal Fonds investeert in Rijssen-Holten

Geplaatst op: 11-05-2009 |

De gemeente Rijssen-Holten en de gemeente Hellendoorn hebben samen de beschikking gekregen over ruim € 480.000,- aan Europese subsidie.

Deze subsidie is bedoeld om mensen zonder werk, bijvoorbeeld met een bijstandsuitkering aan een baan te helpen of om hen te ondersteunen zodat zij in de toekomst makkelijker deel uit kunnen maken van de arbeidsmarkt.

Beide gemeenten hebben het voorkomen en bestrijden van werkloosheid hoog op de agenda staan. Zij werken daarbij nauw samen met het UWV. Veel aandacht wordt besteed aan kwetsbare groepen zoals jongeren, gehandicapten of mensen zonder startkwalificaties. Met behulp van de Europese subsidie kunnen beide gemeenten deze groepen meer mogelijkheden bieden op het gebied van begeleiding en ondersteuning. Werk-leertrajecten, testprogramma’s en scholing zijn enkele voorbeelden van ondersteuning die wordt aangeboden.

De subsidie wordt verleend voor een periode van één jaar en kan bij voldoende budget elk jaar opnieuw worden aangevraagd. De subsidie valt onder de Subsidieregeling ESF 2007 - 2013. Deze regeling is opengesteld in januari 2007 en loopt tot en met eind 2013.


Ga terug...