Update: wethouder J. Flim-Gerritsen - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 20:00 uur
Classic Rock
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Update: wethouder J. Flim-Gerritsen

Geplaatst op: 04-04-2005 |

De situatie rond wethouder J. Flim-Gerritsen bedreigt het hele college van Burgemeester en Wethouders van Rijssen-Holten. Fractievoorzitters en raadsleden noemen niet alleen de naam van Flim, met wie nog een appeltje te schillen valt, maar ook die van CDA-wethouder W. Stegeman en die van GB-W.J.A. ter Schure.De vrees voor een domino-effect bij een eventueel opzeggen van vertrouwen in wethouder J. Flim-Gerritsen is groot in de raad van Rijssen-Holten. Zoals gisteren gemeld wordt de ChristenUnie-wethouder ter verantwoording geroepen omdat zij gezegd heeft in de wijk De Kol te hebben gepraat met buurtbewoners over de huisvesting van jongeren. Dat blijkt niet het geval. Ook is er geen handtekeningenlijst tegen jongerenhuisvesting op De Kol, zoals zij in een raadscommissievergadering verklaarde.

Eén en andere werd aan het rollen gebracht de PvdA-fractie, die na de uitspraken van Flim de wijk in ging. Ook luisterde de fractie het bandje af van de commissievergadering waarin Flim haat uitspraken deed. Vervolgens constateren eigenlijk alle fractievoorzitters dat er sprake is van ‘een ernstige situatie’ of dat ze ‘een probleem heeft’. Al is er geen fractievoorzitter bij die er van uitgaat dat Flim bewúst de waarheid heeft verdraaid.

Opvallend

Opvallend genoeg is het juist de PvdA-fractie die nu bij monde van fractievoorzitter R.M.C. Delahaije een terugtrekkende beweging kijkt te maken. Hij rept van een gezamenlijke verantwoordelijkheid van college én gemeenteraad, waarbij de raad onvoldoende op de woorden van Flim zou hebben doorgevraagd. Ook Delahaije zegt er niet van uit te gaan dat Flim bewúst heeft gelogen.

De PvdA-fractie, zo zegt hij, zal dan ook niet met een motie van wantrouwen komen. De verwachting is overigens dat de VVD-fractie dat wél zal doen. En in dat geval zal de PvdA die wel steunen, zegt Delahaije, die zich daar dan moreel toe verplicht voelt. Maar hij hoopt dat het niet zo ver komt.

Escaleren

‘Waar ik bang voor ben is dat het dan gaat escaleren en dat alle politieke partijen over elkaar heen gaan buitelen’, aldus Delahaije. Die vrees is niet onterecht, want van de kant van de SGP en GemeenteBelang wordt bijvoorbeeld aangegeven dat CDA-wethouder W. Stegeman ook nog steeds een probleem heeft in de kwestie rond de Liezenboerderij. Stegeman wordt verweten daarin de raad op zijn minst onvoldoende te hebben geïnformeerd.

Het CDA op zijn beurt richt zijn pijlen op GB-wethouder W.A.J. ter Schure. Het CDA-raadslid H. Kuipers verwijt Ter Schure informatie te hebben achtergehouden over het plaatsen van generatoren bij de markt. Delahaije: ‘Dat is precies wat ik bedoel. Er wordt van iedere mug een olifant gemaakt. dat is het niet waard.’

Delahaije wil nu achter gesloten deuren een beraad tussen de fracties om uit de problemen te komen. Complicerende factor is dat Flim ziek is en dat de komende weken en mogelijk maanden ook blijft.

ChristenUnie-fractievoorzitter B. Wolterink spreekt intussen zijn vertrouwen uit in Flim. ‘Ik ga er van uit dat wat ze gezegd heeft, zo niet bedoeld heeft. Het is aan de raad hoeveel gewicht je er dan aan wil toekennen.’


Ga terug...