Technasiumopdracht in Avonturenpark - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Technasiumopdracht in Avonturenpark

Geplaatst op: 15-06-2009 |

Op 22 juni voeren 5 vwo-leerlingen van CSG Reggesteyn een bijzondere en gecombineerde opdracht uit. Niet alleen kregen zij zelf de opdracht voor het technasium een attractie in het Avonturenpark Hellendoorn te vernieuwen, ook hebben zij de taak dezelfde opdracht begrijpelijk te maken voor de brugklassers van hun vestiging (Noetselerbergweg). De opdrachtgever, eigenaar van het Avonturenpark, stelde hen voor de uitdaging een bestaande attractie zo aan te passen aan de eisen van 2009, dat er een interactieve attractie van gemaakt kan worden. Nadat zij de opdracht eerst zelf hebben uitgewerkt, mogen zij nu in het park instructie en tips geven aan de brugklasleerlingen.

In de attractie ‘Junglevaart’ worden bootjes voortbewogen door stromend water. De rondvaart gaat door een kuipvormige baan waarlangs veel planten en bosjes staan. Langs de route staan verschillende dieren die bewegen en geluiden maken. De meeste bezoekers (kinderen) vinden de beesten niet realistisch of spannend genoeg. Ook kunnen de kinderen niet zelf meedoen en richting geven aan hun bootje. Daarom biedt de ‘Junglevaart’ in haar huidige vorm te weinig uitdaging. De opdracht is de ‘Junglevaart’ zo te renoveren dat deze weer volop bezoekers trekt. Eisen waarmee leerlingen bij de uitwerking rekening moeten houden zijn onder andere veiligheid, interactie, originaliteit en uitvoerbaarheid. Daarnaast maakt in een groep samenwerken een belangrijk onderdeel uit van de opdracht.

Het is de bedoeling dat de brugklassers twee dagen aan de opdracht werken, onder begeleiding van de 5 vwo-ers. De ideeën van de eerstejaars voor de aangepaste attractie laten zij zien in een voorbeeldmodel. Op 23 juni om 14 uur maken de vwo-begeleiders bekend welk van de uitgewerkte maquettes zij als beste beschouwen.

Ga terug...