Politie neemt nieuw computersysteem in gebruik - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Politie neemt nieuw computersysteem in gebruik

Geplaatst op: 18-06-2009 |

De politie Twente neemt op dinsdag 23 juni een nieuw computersysteem in gebruik. Dit systeem, Basis Voorziening Handhaving (BVH), vervangt het oude Bedrijf Processen Systeem (BPS), waar al bijna 20 jaar mee wordt gewerkt. Alle korpsen in Nederland gaan gefaseerd over op het nieuwe systeem.

Toch is een dergelijk nieuw systeem wennen. Het kan in de komende weken bijvoorbeeld voorkomen dat het opnemen van een aangifte, of het doorgeven van een niet-spoedeisende melding, wat langer duurt dan normaal.

De politie vraagt daarvoor begrip. Na de gewenningsperiode zal het nieuwe systeem juist sneller werken dan het oude systeem, met tijdswinst voor zowel politie als de burger tot gevolg. We willen u attenderen op het feit dat u ook via internet aangifte kunt doen van diverse zaken. Zie onze website: www.politie.nl.

Om wachttijden op het bureau te voorkomen kunt u ook telefonisch een afspraak maken voor het doen van aangifte en in sommige gevallen kunt u zelfs telefonisch aangifte doen. Belt u hiervoor met tel. 0900-8844, politie Twente.

BVH is een nieuw systeem waarin de politie gegevens van bijv. aangiftes met het eventuele aansluitend onderzoek, een aanrijding, diverse meldingen enz. opslaat en verwerkt. Het grote voordeel van het nieuwe systeem is dat het een landelijk systeem is en aan het einde van 2009 door alle politiekorpsen in Nederland wordt gebruikt. Daarmee wordt de informatievoorziening beter en dat maakt de politie slagvaardiger.

Het alarmnummer 112 werkt geheel buiten dit computersysteem om waardoor een snelle inzet van de politie bij spoed gewaarborgd blijft.


Ga terug...