Houd uw hoofd koel - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Houd uw hoofd koel

Geplaatst op: 01-07-2009 |

De komende dagen wordt het warm weer. Het KNMI voorspelt een temperatuur die boven de 25 graden ligt. Naar verwachting houdt dit weertype meerdere dagen aan. De afdeling Milieu en Gezondheid van GGD IJsselland en GGD Regio Twente geeft naast een aantal algemene gezondheidstips, ook de nodige preventieve adviezen.

Vooral voor mensen die hun huis niet uit kunnen en jonge kinderen die nog niet voor zichzelf kunnen zorgen, kan langdurige hitte gezondheidsrisico's met zich meebrengen. Een binnentemperatuur vanaf 26 graden is niet alleen hinderlijk. Het is gevaarlijker dan men meestal denkt. Het lichaam moet meer inspanning leveren om de warmte kwijt te raken. Hart en longen worden extra belast. Voor ouderen, mensen met overgewicht en (chronisch) zieken is dit riskant.
Ook mensen die niet goed voor zichzelf kunnen zorgen, lopen risico, onder andere door uitdroging. Dit geldt ook voor kinderen.
De GGD adviseert om binnenshuis de temperatuur lager te houden dan 25 graden.

Woning
Als het dagen achter elkaar warm is, stijgt de temperatuur van woningen elke dag verder. Dat begint al 's ochtends. Het is dan ook zaak om, zodra de zon naar binnen schijnt, de buitenzonwering omlaag te doen. Om het huis te koelen moeten 's nachts de ramen, voor zover dit mogelijk is, wijd open. Als in de loop van de ochtend de buitenlucht warmer wordt, kunnen de ramen en roosters op de gewone ventilatiestand.

Ga terug...