Twente wil 30% meer omzet uit toerisme - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Twente wil 30% meer omzet uit toerisme

Geplaatst op: 03-07-2009 |

De 14 Twentse gemeenten gaan het toerisme in Twente stimuleren. Het doel is om 30% meer omzet te genereren voor de ondernemers in Twente. Dit staat in het Uitvoeringsprogramma Vrije Tijd Twente dat de 14 wethouders Recreatie & Toerisme van Regio Twente hebben goedgekeurd. Het plan wordt in augustus aangeboden aan het dagelijks bestuur van Regio Twente. In het Uitvoeringsprogramma Vrije Tijd Twente, dat aansluit bij het toerismebeleid van de Provincie Overijssel, staat de gast centraal. Het plan gaat uit van vijf stappen: de gast wordt verleid om naar Twente te komen, de gast kan eenvoudig naar Twente toekomen, de gast voelt zich hier welkom, de gast beleeft een geweldige vakantie en komt graag weer terug naar Twente. Bij al deze stappen worden ondernemers en instellingen in de toeristische sector gestimuleerd om meer te gaan samenwerken. Het Uitvoeringsprogramma Vrije Tijd Twente is door Regio Twente samen met het toeristisch bedrijfsleven, koepelorganisaties en vertegenwoordigers van de gemeenten opgesteld. Portefeuillehouder recreatie & toerisme van Regio Twente mevrouw R. Broeze-Van der Kolk werkt bij de uitvoering samen met gedeputeerde mevrouw C. Abbenhues van de provincie Overijssel.

Alle betrokken zijn het erover eens dat Twente de gast veel te bieden heeft. Het plan gaat dan ook uit van het versterken van wat we hebben in Twente. De combinatie van het platteland, de natuur en de steden biedt veel mogelijkheden voor bijzondere en originele belevenissen. Door meer samen te werken in de vorm van arrangementen kan de gast een verrassend verblijf beleven. Een culinair arrangement in de stad of op het platteland, een rit met een stroomtrein, paardentram of gloednieuwe mini-couper langs allerlei streekproducten of galeries kan locale ondernemers nieuwe klanten brengen. Samenwerking leidt tot meer samenhang in het Twentse toeristisch product. Het maakt de gast ook veel bewuster van het feit hij in Twente verblijft. Nu het plan met alle ambities klaar is, komt er een actieprogramma. In samenwerking met Provincie Overijssel en Saxion Hogeschool zijn Regio Twente en de aangesloten gemeenten ondernemers behulpzaam bij het tot stand brengen van nieuwe samenwerkingsverbanden.

Gasttevredenheidsonderzoek
Er is de afgelopen jaren al veel gedaan om Twente als toeristische regio verder te ontwikkelen. Het Twents Bureau voor Toerisme heeft de campagne Twente Jezelf ontwikkeld (www.twentejezelf.nl) Momenteel wordt onder Twentse toeristen een gasttevredenheidsonderzoek uitgevoerd op meer dan 100 locaties in Twente. Dit zijn onder andere campings, hotels en bungalowparken, attracties en winkelend publiek, musea en knooppunten van routes, verdeeld over alle gemeenten in Twente. Om te onderzoeken of het toeristische plan inderdaad succesvol is wordt dit onderzoek om de vier jaar uitgevoerd.

Ga terug...