Rijssense collecties over de Tweede Wereldoorlog - Radio 350
Nu op Radio 350
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Playing
Straks
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Rijssense collecties over de Tweede Wereldoorlog

Geplaatst op: 12-07-2009 |

In het Rijssens Museum zijn vanaf 1 juli voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog te zien. Deze komen bijna allen uit collecties van inwoners van Rijssen.

In de tentoonstelling ziet u heel divers materiaal dat afkomstig is uit allerlei landen die bij de Tweede Wereldoorlog betrokken waren, zoals Duits, Nederlands en Canadees materiaal. Er zijn onder meer uniformeren, foto’s en instructieboekjes uit het leger. In de tentoonstelling zijn ook enkele bijzondere objecten uit de collectie van het Rijssens Museum zelf opgenomen.

Bovenal toont de tentoonstelling de verzamelingen van twee Rijssense jongens, Robert-Jan Zonnebelt en Michel Bruggink. Al vanaf hun vroege tienerjaren verzamelen Michel en Robert-Jan materiaal uit de oorlogstijd. Zij verkrijgen de voorwerpen via beurzen en internetsites. En ze zijn enthousiast over wat zij samen hebben kunnen brengen. Een deel van hun verzameling is opgenomen in de tentoonstelling van het Twents Oorlogsmuseum ’40-’45 in Vriezenveen. Maar nu zijn voorwerpen uit hun verzamelingen een keer op eigen bodem te zien.

Hun belangstelling voor dit onderwerp hangt samen met hun interesse voor het leger.

Deze jongens wisten al van jongs af aan wat ze later wilden worden… Toen ze uiteindelijk 17 jaar oud werden, konden zij zich aanmelden om ”in dienst” te gaan. Nu zijn zij inmiddels al twee jaar in ‘t Nederlandse leger. Het bevalt ze goed; zij hebben hun opleidingen tot ‘boordschutter’ voltooid, waarderen de grote kameraadschap die er is binnen hun ‘ leger eenheden’ en willen hun land dienen.

De tentoonstelling zal tot en met zaterdag 5 september 2009 te zien zijn.

Ga terug...