Gehandicapte Scouts vieren 60-jarig jubileum - Radio 350
Nu op Radio 350
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Playing
Straks
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Gehandicapte Scouts vieren 60-jarig jubileum

Geplaatst op: 13-07-2009 |

Scouting B.E. Blauwe Vogels St. Joris Overijssel viert 60-jarig jubileum

Onder het motto “al 60 jaar scouting voor jongeren met een lichamelijke handicap” viert de regionale scoutinggroep B.E. Blauwe Vogels St. Joris Overijssel dit jaar haar 60-jarig jubileum.

De B.E. Blauwe Vogels St. Joris Overijssel (kortweg B.E. St. Joris) is een regionale scoutinggroep voor lichamelijk gehandicapte jongeren van 6 tot 30 jaar. De scoutinggroep begon in 1949 als zogenaamde “epistelgroep” zonder vast onderkomen, waarvan de leden contact onderhielden door elkaar brieven te schrijven. Tegenwoordig ontmoeten de leden elkaar maandelijks tijdens een weekend durende opkomst in een eigen geheel aangepaste blokhut in Holten.

De B.E. St. Joris is onderverdeeld in 4 speltakken, waarbij iedere speltak maandelijks een opkomst heeft van zaterdagmiddag tot zondagmiddag. Dit wijkt af van opkomsten van de meeste reguliere scoutinggroepen, omdat de leden van de B.E. St. Joris uit de hele provincie Overijssel komen en soms zelfs van daarbuiten. De reisafstand maakt een maandelijkse weekendopkomst geschikter dan een wekelijkse opkomst van een dagdeel. Bovendien biedt een opkomst met overnachting de ouders/verzorgers ook de gelegenheid om eens de tijd voor andere zaken te nemen.

Het spelaanbod van de B.E. St. Joris verschilt niet wezenlijk van dat van een gewone scoutinggroep, alleen wordt bij de B.E. St. Joris het scoutingspel aangepast aan de specifieke omstandigheden van de gehandicapte leden. Zij hoeven zich niet aan het spel aan te passen, het spel past zich immers aan hen aan.

Het 60-jarig jubileum van de B.E. St. Joris wordt gevierd met een open huis op zaterdag 12 september 2009 van 14.00 tot 18.00 uur in blokhut “De Jorisborch” aan de Liezenweg 9 in Holten. Tijdens het open huis zullen leden en leiding diverse activiteiten verzorgen waarmee wordt getoond hoe het spel van scouting gespeeld kan worden door lichamelijk gehandicapte jongeren. Uiteraard wordt ook voor een aansprekend randprogramma gezorgd. Het belooft een onvergetelijke dag te worden!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erik Hoitink, voorzitter van de beheersstichting van de BE St. Joris (074-2778243 / e.hoitink@planet.nl) of Frank van Alst groepsvoorzitter van de BE St. Joris (0481-464673 / franksuus@versatel.nl)

Natuurlijk kunt u ook onze internetsite bezoeken: www.bestjorisoverijssel.nl.

Ga terug...