Holtense Graanmaaiersdag op 25 juli - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 15:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
15:00 - 18:00 uur
Van Hollands Bodem
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Holtense Graanmaaiersdag op 25 juli

Geplaatst op: 15-07-2009 |

Dit jaar wordt al weer de 3e editie van de holtense graanmaaiersdag georganiseerd. Het evenement wordt gehouden op zaterdag 25 juli evenals vorige jaren aan het Beukenlaantje, direct achter het station. Om 13.30 uur wordt de eerste halm graan gemaaid door vrijwilligers in klederdracht. Als vanouds wordt de opening verricht door de dominee. Het maaien gebeurt op drie manieren: met de zicht, met een aflegger getrokken door een paard en met de trekker.

De publiekstrekker van vorig jaar, liefkozend Flipper genoemd, zal ook nu weer van de party zijn. Deze aardappelrooier uit de jaren 20 zal op vele verzoek ook dit jaar worden gedemonstreerd. Flipper, die door paardenkracht wordt aangedreven is één van de oudste, nog werkende aardappel-rooiers van Europa. Ook wordt er na het rooien van de aardappelen met een paard geploegd. Nieuw dit jaar is het knollen zaaien, dit gebeurt niet met de hand maar in combinatie met een paardenploeg, dit is een van de eerste zichtbare vooruitgangen geweest in de mechanisatie van de landbouw.

Om de landerijen heen staan kraampjes waar streekgebonden producten gekocht kunnen worden en techniekliefhebbers kunnen er authentieke trekkers bekijken. De bezoekers van de graanmaaiersdag worden wederom gratis met paard en wagen vanuit het dorp naar het evenemententerrein vervoerd. Vorig jaar waren er 1000 bezoekers, dit jaar hoopt de organisatie dit aantal te overtreffen. De graanmaaiersdag duurt tot 17.00 en is door medewerking van de gemeente Rijssen-Holten en de Rabobank weer geheel vrij van entree.

Ga terug...