Stegeman vervangt wethouder van Dalen - Radio 350

Stegeman vervangt wethouder van Dalen

Geplaatst op: 20-07-2009 |

Naar het zich laat aanzien vraagt het herstel van wethouder mevrouw Thea van Dalen enkele maanden. Gezien de omvangrijke portefeuille en de lopende discussies rondom de (meerjaren)begroting heeft het College daarom verzocht te onderzoeken of gedurende de ziekte- en herstelperiode van wethouder van Dalen kan worden voorzien in een tijdelijke wethouder.

De CDA fractie heeft daarop de heer J.A. (Ab) Stegeman (64 jaar) bereid gevonden om mevrouw van Dalen tijdelijk te vervangen als wethouder van de gemeente Rijssen-Holten. Formeel betreft het een uitbreiding van het College van B&W omdat wetgeving om een wethouder te kunnen vervangen bij het parlement wel in voorbereiding is maar nog niet is afgerond.
Ab Stegeman was eerder al van 1998 tot aan de herindeling in 2001 wethouder in Holten met de portefeuille ruimtelijk ordening en openbare werken. Hij is woonachtig in Holten en is een broer van Wim Stegeman die tot mei 2008 wethouder was.

De fractie van het CDA wil het voorstel tot benoeming van de heer Ab Stegeman op korte termijn voorleggen aan de gemeenteraad. Daarbij zal worden voorgesteld om een extra raadsvergadering te houden zodat na zijn installatie de heer Stegeman zijn werkzaamheden op 1 september kan beginnen.

Ga terug...